2e training in 2019 vanuit Deventer

Het weer lijkt goed te worden

WEDVLUCHT GENNEP D.D. 13-04-2019 IS DOOR DE AFDELING AFGELAST. DUS VRIJ WEEKEINDE !!!!!

-------------------------------------------------------------

Zaterdagmorgen, 08.45 uur inmiddels. Het is hier heiig. Een uur terug was het nog erger, maar het trekt voorzichtig wat op. Nog geen duiven kunnen lossen, dus wachten. Eerst de kwekers en de jongen wat voer geven, en dan een hapje eten.
Verbeteringen gaan langzaam.

De duiven zijn gezamenlijk gelost om 13.50 uur. De wind is O/ZO, dus schuin achter. Kunnen dus behoorlijke snelheden gehaald worden. Verwacht de duiven tegen 15.00 uur. Snelheid ligt dan net boven de 1500 meter. Dus iets eerder gaan wachten.

SUCCES !!!!

-------------------------------------------

Vrijdagmiddag rond de klok van 12.30 uur. Goedemiddag sportvrienden.

Drukke week gehad met alle voorbereidingen voor het nieuwe vliegseizoen. Dat zijn er tegenwoordig nogal wat. Komt elk jaar meer bij, en de meeste leden hebben daar toch wel een beetje hun buik vol van, met name de functionarissen die al dit werk (moeten) doen.
Zo ook maandag de Benzing M1 Klokken updaten. Wij hadden gevraagd of we mee konden liften in Harkema, dit omdat wij niet zeker genoeg zijn, de update tot een goed einde te brengen. En bij de Adelaar in Harkema hebben ze 17 stuks M1, bij ons 4 stuks. In het clubgebouw kregen ze (we) het niet voor elkaar. Toen naar Wieger Hoekstra thuis, omdat hij zelf al bij een klok de update had gedaan, en dat was gelukt. Ook de andere 20 klokken ging goed, bijna tenminste. De klok van Poortvliet gaf een error, en de update lukte niet. Dus heb ik dinsdag contact gezocht met v/d Berg in Leidschendam, en uitgelegd wat er aan de hand was. Ze dacht aan een storing of overlijden van de klok, en adviseerde de klok op te sturen. heb ik gelijk dinsdag gedaan. Nu vrijdag rond de middag nog niets vernomen.

Dus vanavond gaan (waarschijnlijk) alle duiven in de mand (60 stuks), maar kan er op de Kortwald 14 morgen niet geklokt worden. Kan de oude Top voor 1 keer in ere herstellen, maar het is maar een training tenslotte. Het gaat erom dat de duiven wat ritme op doen en redelijk vlot weer naar huis komen. Hoe lang ze er dan over doen, is minder belangrijk.

De weersvooruitzichten voor morgen zijn vrij aaridg. Wel een koude nacht, dus vroeg lossing kan er niet in zitten. Daarna komt de zon erbij, en stijgt de temperatuur naar rond de 15 graden. Wind is matig kracht 2 a 3 uit Oostelijke richting. We vliegen vanuit Deventer, ruim 105 km voor ons volgens de gegevens die ik beschikbaar heb.

SUCCES ALLEMAAL !!!!!

 


qeqeqeqeq